Insan Kaynaklari ve Yetiskin Egitimi Üzerine Tartismasiz Bir Kaynak
“Klasik bir eserin en iyi sekilde güncellenmis versiyonu… Yetiskin Egitimi alaninda üniversite, is dünyasi ve STK’larda görev yapanlarin mutlaka okumasi gerek.” Sam Stern, Oregon State Üniversitesi Egitim Bilimleri Fakültesi Dekani
Yetiskinlerin ihtiyaçlarina göre sekillendirilmis bir egitim nasil olmalidir? Yetiskinler çocuklardan daha mi farkli bir sekilde ögrenirler? Yasam deneyimleri ögrenme sürecini nasil etkiler?
‘70’li yillarda egitim kuramlarini âdeta dönüstüren “Yetiskin ögrenme” yaklasiminin öncüsü yazar Malcolm Knowles’in yola çikis noktasinda iste bu sorular vardi. Öz yönetimli, deneysel, sorun odakli bu yaklasim ilkeleri dünya çapinda etkili oldu ve hâlen ögrenme pratiklerimizin temeli niteliginde.
Bu ilkeleri anlamak, motivasyonu artirmada ve yetiskin egitimini basariya ulastirmada önemli bir yapi tasi. Yetiskin egitimi ile bütün-parça-bütün prensibi, bilgi islem teknolojileri ve nöroloji arasindaki iliski gibi güncel konulara da dikkat çekiliyor Egitim alandaki en son arastirmalar isiginda güncellenen bu klasik kitap, arastirmaci, egitimci, ögrenci, yetiskin egitimi uzmani, yönetici adayi ya da insan kaynaklari çalisanlari için mutlaka istifade edilmesi gereken bir kaynak.
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Okhan Gündüz
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Baskı Sayısı
Basım Yılı
2015
Sayfa Sayısı
400
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9789752564619
Ortalama Değerlendirme »