Bu önemli eser uluslararasi iliskilerin ekonomi politiginde üstün ve kapsamli bir bildiri niteligi tasiyacaktir. Robert Gilpin, dünya ekonomi politiginin dogasinin dengesiz gelisimi hakkinda bir iddia ortaya koyarken zengin tarih ve ekonomi bilgisinin yaninda siyasi teori bilgisi ve anlayisini da sergilemektedir. Gilpin, eski çalismalari hakkinda ince elestiriler ile birlikte siyasi ve ekonomik degisime neden olan uluslararasi siyasi kurumlarla ilgili düsünce biçimlerindeki son degisimleri yansitarak resmini cesur çizgilerle çizmektedir.
Prof. Dr. Robert O. Keohane, Harvard Üniversitesi
Robert Gilpin’in “Uluslararasi Iliskilerin Ekonomi Politigi’ adli kitabi Amerikan Üniversitelerinin Uluslararasi Iliskiler bölümlerinde yeni bir çigir açmis ve uluslararasi iliskilerde ekonominin siyaseti nasil belirledigini göz önüne çikarmistir. Gilpin’in eseri uluslararasi iliskiler ögrencilerinin bütün dünyada bas ucu kitabi olmustur. Artik Türk ögrencilerinin de bas ucu kitabi olabilir.
Prof. Dr. Hasan Köni, Kültür Üniversitesi
Profesör Gilpin, realist teorinin günümüzdeki en önemli temsilcilerindendir. Elinizdeki kitap, realist teorinin özgün bir yorumunu içermekle kalmamakta, dünyanin birçok ciddi üniversitesinde ders kitabi olarak da okutulmaktadir. Kitap hem genel okuyucular için hem de özellikle uluslararasi iliskiler bölümü ögrencileri için yararli bir kaynak niteligindedir. Böyle bir kitabin Türkçeye kazandirilmasinda büyük bir yarar vardir.
Prof. Dr. Isaya Üsür, Gazi Üniversitesi
Prof. Robert Gilpin’in Uluslararasi Iliskilerin Ekonomi Politigi adli kitabi okunmadan uluslararasi iliskilerin dogasini gerçekten anlamak mümkün degildir. Simdiye degin Türkiye’de birkaç üniversitede Ingilizcesi okutulan bu kitabin Türkçeye çevrilmesi ile bütün uluslararasi iliskiler ile ilgilenenler ve tabii ki ögrenciler çok önemli bir kaynaga kavustular.
Prof. Dr. Ümit Özdağ 21. Yüzyil Türkiye Enstitüsü
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Baskı Sayısı
6. Baskı
Basım Yılı
2020
Sayfa Sayısı
512
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9786054125579
Ortalama Değerlendirme »