Insan hayatinin hemen hemen her alanini ilgilendirmesine, diger bütün bilim dallariyla iliskisi olmasina ragmen, ülkemizde deneyli fonetik arastirmalarina hemen hemen hiç yer verilmedigi hepimizce bilinmektedir. 2000 li yillara gelinceye kadar, laboratuvar destekli olarak yapilan fonetikle ilgili arastirma ve çalisma yok denecek kadar azdir. Hâlbuki, fonetik ile ilgili çalismalarin geçmisi Bati da çok eskilere kadar dayanmaktadir deneyli arastirmalara ise, tam yüz önce 1900 lü yillarin basinda baslamis ve günümüze kadar on binlerce çalisma ortaya konmustur.
Dildeki anlamli birimleri olusturan seslerle tanis olmadan, konusmayi ve okumayi, dilin arzu ettigi biçimde gerçeklestirmek ve dogru iletisimler kurabilmek mümkün degildir. Bu durum, sesle ilgili çalisma ve arastirmalara yogun olarak baslamanin gerekliligini ortaya koymaktadir. Dille ilgilenen arastirmacilarin hiç olmazsa bir bölümünün, fonetik alanina, özellikle deneyli fonetik alanina kaymasi, ülkemizde konuyla ilgili arastirmalarin artmasi ve fonetigin diger bilimlerle olan iliskilerinin ortaya konmasi bakimindan çok yerinde ve faydali olacaktir.
Elinizdeki kitapta, hem fonetigin bütün alanlarina hem de onun, dil bilgisi ve dil biliminin arastirma alanlarindan morfoloji, sentaks ve semantikle olan iliskilerine yer verilmeye çalisilmistir. Kitap iki bölümdür birinci bölümdeki konular lise ve üniversitelerde okutulan dil bilgisi ve ses bilgisi derslerine, ikinci bölümdeki konular, ses bilgisi alanina özel olarak ilgi duyanlara, arastirmacilara, sarki sözü ve siir yazanlara konusma, okuma, özellikle siir okuma becerilerini gelistirmeye çalisanlara hitap edecek tarzda hazirlanmistir.
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Kağıt Cinsi
Kitap Kağıdı
Baskı Sayısı
3. Baskı
Basım Yılı
2015
Sayfa Sayısı
200
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9786059241045
Ortalama Değerlendirme »