Temeli aile olan yakin iliski sistemlerini olusturan biz, kadin ve erkekler, toplumca belirlenmis cinsel rollerimiz, rol kaliplarimiz içinde tutsak olup benlik kaybina ugrariz. Özgün düsünce ve duygu dünyalarimiza yabancilasir, toplumun belirledigi rol ve yasam biçimlerini sorgusuzca benimser, sisteme uyum saglama adina benligimizden uzaklasiriz. Böylelikle iliskide olusan sorunlarimizla ne denli isbirliginde bulundugumuzu da gözden kaçiririz.
Bu kitabi yazmaya baslamamin en önemli nedeni, çalismalarimla içinde yogrulmakta oldugum insan iliskileri, evlilik, birliktelik, aile gibi yakin iliski sistemlerinin sancili ve çetrefil yollarinda ögrendiklerimi paylasabilmek...
’Sahnede’ görülenlerle ’sahne arkasi’ yasananlarin oldukça farkli olduguna tanik olma ayricaligina sahip bir ’kulis isçisi’ sifatiyla, inandiklarimiz, ögrendiklerimiz ve ’sahnede’ sergilenen davranislarimizin arkasindaki yerlesik toplumsal kosullanmalari, sistemin bizi ne denli yogurdugunu, bunlarin içinde kültürel ve ailevi mirasimizin etkilerini paylasmayi arzu ediyorum.
Çünkü kulisten bakildiginda, “Tapinagin Öbür Yüzü“ oldukça farkli gözüküyor.
(Arka Kapak)
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Kağıt Cinsi
3. Hamur
Baskı Sayısı
14. Baskı
Basım Yılı
2021
Sayfa Sayısı
199
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9789751407115
Ortalama Değerlendirme »