Cem Zafer’in Sosyal Medyaya Genel Bakış kitabı bir bilinçlendirme, gerçekleri ortaya koyma rehberi. Matrix filmindeki hapı almak, gerçeği görmek, hatta tüm senaryoyu çözmek gibi… Senaryoda hepimiz başrol oyuncusuyuz ve bu star enerjisini her an yeniden yaşamaya bağımlı olup bu kahramana çok iyi bakmakla yükümlüyüz.
Veri bizden gidiyor, kendine nasıl iyi nasıl bakacağının tavsiyesi Matrix’ten geliyor. (Masum başlıyorlar). Uykumu düzenlemek için yüklediğim program uykumda öksürdüğümü keşfettiği andan itibaren cep telefonuma boğaz pastili reklamı geliyor. Bu kitapta çok güzel anlatılan veri madenciliğine küçük bir örnek.
Bu çalışma bana hem Türkiye’nin bu konularda hiç boş olmadığını hem de hak edene davetiye çıkarttığını müjdeledi. Dünya artık eskisi gibi dönmüyor, onu biliyoruz. Kitap sosyal medyadan nükleer santral da yapılır, nükleer bomba da diyor, üstelik formülün ipuçlarını da veriyor. O gücün emanet edilebileceği insanlar için kaleme alınmış.
Kendimizi kandırmayalım, iş bağımlılığı geçti. Eskiden anne babalar sokağa çıkma yasağı koyardı, şimdi çocuklara verilen en ağır ceza bir saat boyunca sosyal medyadan uzak kalmak. Kitapta çok sevdiğim bir karikatür var: İnternette tanıştık, Facebook’ta arkadaş olduk, WhattsApp’da sohbet ettik, sonra da evlendik diye…
Kitapta okuyacaksınız, sosyal medya iki taraflı kesen bir bıçak; doktorun elinde hayat kurtarıyor, teröristin elinde masum öldürüyor. Ve bunun arkasında güçler var, devletler var, büyük sermayeler var, onların maşaları var, karanlık internet var, kodlu mesaj yöntemleri... (Evet, hepsi kitapta da var.)
Böylesi bir kitap ancak mekanizmanın bütün çarklarını –yerlerini ve görevlerini– gözü kapalı bilen biri tarafından yazılabilirdi, öyle de oldu. Düz okursanız bir film izlediğimizin bilincinde olursunuz, gerisi size kalmış. Şayet satır aralarını da okursanız, ülkesini her şeyden çok seven, çok sağlam bir zihne katılma davetiyesi de bulabilirsiniz.
- Murat Birsel
İçindekiler
Sosyal Medyaya Genel Bakış
Sosyal Medya Kavramı
Sosyal Medyanın Tarihçesi
Sosyal Medyanın Çalışma ve Ticari Gelir Etme Prensipleri
Sosyal Medya Platformları
Kitle İletişim Aracı Olarak Sosyal Medya ve Sosyal Medyadaki Kriz İletişimi
Sosyal Medyanın Toplum Üzerindeki Etkileri
Toplumsal Hareketler
İnternet ve Ağ Toplumu
Kamuoyu
Sosyal Medya ile Ağ Toplumunun Oluşumu ve Kavramsal Yapısı
Sanayi Toplumundan Ağ Toplumuna
Toplumsal Dönu¨şu¨mde Sosyal Ağlar
Sosyal Medya Sosyolojisi
Sosyal Medya ve Kimlik Arayışları
Sosyal Medyanın Suç Aygıtı Olarak Kullanılması
Sosyal Medyanın Ku¨ltu¨re Etkileri
Sosyal Medya Savaşları
Sosyal Medya Dindarlığı
Sosyal Medya Bağımlılığı
Sosyal Medyanın Toplumsal Devinimi
Sosyal Medya ve Etik
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Kağıt Cinsi
1. Hamur
Baskı Sayısı
1. Baskı
Basım Yılı
2021
Sayfa Sayısı
216
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9789750408786
Ortalama Değerlendirme »