“Okuma Yazmanin Izdiraplari” bulusmalar, yürüyüsler, ayriliklar kitabidir. Yaziyla bulusmanin sevinci ve acisi var. Ilk bulusmalarin heyecanini ariyor. Yazarin yazgisini belirleyen kusagiyla ve toplumuyla ortakliklari ve ayriliklarini sorguluyor.
Kendisini anlamak ve anlatmak istemeyen bir insanlik ve toplum gerçegiyle karsi karsiyayiz. Buna, kitapta, “karinlardan ibaret insanlik” diyoruz. Ilk sairlerden Hesiodos’tan, iki bin yedi yüz yil öncesinden alinmis bir tanimlama. Bogaz tokluguna çalisma ve yasama çemberine sokulmus bir insanlik durumunu anlatiyor. Karinlardan ibaret bir insanligin egemen kültür oldugu bir zamanda, okuma yazmanin sevinçleriyle izdiraplari birbirinden ayrilmaz olmustur.
Edebiyati, bilimi, sanati, felsefeyi, insanin toplumsal yönünü olusturan bilgi ve bilinç kaynaklarini kurutan kapitalist sistemin olagan sonuçlaridir. Elinizdeki kitabin sorularindan biridir; “kapitalist toplum altinda insan olunabilir mi?” Yasamin içinden ve devrimci dinamiklerle görebilenlerin tartisabilecekleri bir sorudur.
Bu kitap, bir umut ve öfke atlasidir.
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Kağıt Cinsi
Kitap Kağıdı
Baskı Sayısı
1. Baskı
Basım Yılı
2015
Sayfa Sayısı
332
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9786059093132
Ortalama Değerlendirme »