İslami finans denildiğinde akla ilk gelen kurumlar İslami bankalar, yani u¨lkemizdeki adı ile katılım bankalarıydı. Ancak son yıllarda İslami finans sektöru¨nde meydana gelen gelişmeler ile katılım bankalarının yanı sıra farklı kurumsal yapılar da gu¨ndemimize girdi. Sukuk, İslami endeksler gibi örnekler bunlardan bazıları. Kurumlardaki bu genişleme İslami finansın ulaştığı kesimlerde de değişikliğe sebep oldu. Du¨şu¨k gelir grubundaki kişilerin finansal hizmetlere erişmesini ve böylece ekonomik olarak gu¨çlendirilmelerini hedefleyen İslami mikrofinans işte bu kurumlardan bir tanesi.
Son on yılda özellikle Pakistan, Bangladeş, Endonezya gibi Mu¨slu¨manların yoğunlukta yaşadığı u¨lkelerde bu¨yu¨k ilerleme kaydeden İslami mikrofinans, bu¨nyesinde barındırdığı sosyal misyon ile birçok insanın hayatına dokunuyor. “Karz-ı hasen (gu¨zel borç)” u¨zerine kurulu yapıların yanında ortaklığa dayalı yöntemlerle faaliyet gösteren İslami mikrofinans kuruluşlarının artışı da sevindirici du¨zeyde. Fakat Tu¨rkiye bu alandaki ilerlemeyi ne ölçu¨de yakalayabildi? Mevcut yapı ve konjonktu¨r bu alanda ne gibi oluşumların kurulmasına imkân tanıyor?
İslami Mikrofinans kitabında teorik bilgiler, du¨nyadaki farklı uygulamalardan örnekler ve Tu¨rkiye’de İslami mikrofinansı uygulamak isteyen katılım bankaları ya da sivil toplum kuruluşları için kapsamlı modeller mevcut. Yoksulluğun azaltılmasında herkese birtakım sorumlulukların du¨ştu¨ğu¨ gu¨nu¨mu¨zde, çeşitli finansman yöntemlerine ve yeni İslami finans uygulamalarına ilişkin kapsamlı bilgiler veren elinizdeki kitap alanında ilklerden biri. Du¨nya genelinden Tu¨rkiye özeline inerek mevcut durumu ve olması gereken yapıyı sistematik bir şekilde sunan kitap, yoksullukla mu¨cadele konusuna ilgi duyan herkes için başucu eser niteliğinde!
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Baskı Sayısı
1. Baskı
Basım Yılı
2019
Sayfa Sayısı
412
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9786056980824
Ortalama Değerlendirme »