Gelenek’ten moderne doğru gerçekleşen değişimde modern insanın anlam ve hakikatten uzaklaşmasına sebep olan bir kırılma meydana gelmiştir. Bu sapma nedeniyle modern insan varlığa anlam verme problemi yaşamaktadır. Gelenekselci perspektiften bakıldığında bunun sebebi, insanın varlığın özüne, hakikatine ilişkin bir metafizik ilkeden yoksun oluşudur.
Elinizdeki kitap, merkezine René Guénon düşüncesini alarak insanın anlam probleminin çözümünün nasıl bir süreçle gerçekleşebileceğini inceliyor. Dinlerin özünde mukim olan Ezelî Hikmet’in insanı asli hâline döndüreceğini ve modernizmin insana yüklemiş olduğu arızaları gidereceğini öne süren Gelenekselci Ekol’ün önerilerini ele alarak insani potansiyelin tümünün gerçekleşmesi için gerekli eğitimi sağlayacak bir inisiyatik yapıya mensubiyetin önemini vurguluyor.
Bu çalışmada, modern insanın anlam ve hakikat krizi nedir, neden kaynaklanmaktadır, nasıl çözülebilir, Gelenek bu çözümün neresindedir... sorularının cevaplarını, “insan, anlam ve hakikat” sorunsalının felsefi, ontolojik ve ahlaki açıdan çok katmanlı bir değerlendirmesini bulacaksınız.
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Kağıt Cinsi
Kitap Kağıdı
Baskı Sayısı
1. Baskı
Basım Yılı
2021
Sayfa Sayısı
208
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9789755749556
Ortalama Değerlendirme »