H.P. LOVECRAFT DEFTERİ
Bilimkurgu ve korku yazarı olan Howard Phillips Lovecraft alıntılarıyla hazırladığımız ve zengin görsellerle süslediğimiz bu süresiz ajandayı elinizden bırakamayacaksınız.
DELİLİK DAĞLARINDA
“Bu evrende cazibesine karşı koyulamayan iki şey vardır: Şüphe ve gizem. Hiçbir korku günlük hayatın işkencesinden daha dehşet verici olamaz.”
20. yüzyılın önemli isimlerinden Amerikalı yazar H.P.Lovecraft (20 Ağustos 1890-15 Mart 1937), bugün korku edebiyatı denilince akla ilk gelen isimlerdendir. Yarattığı korku evreni ve “Cthulhu Mitosu” ile tanınan yazar, birbiriyle bağlantılı öykülerini “Arkham Döngüsü” olarak adlandırdı. Kendisinden sonra pek çok sanat eserine, sinema filmine ve bugün bilgisayar oyunlarına dahi ilham olan Lovecraft’ın bütün eserlerini sizlere sunmaktan ötürü mutluyuz.
İçerisinde yer alan Delilik Dağlarında, Dunwich Dehşeti ve Charles Dexter Ward Vakası adlı uzun öyküleriyle elinizdeki kitap sizi karanlık, gizemli ve korku dolu bir evrenin yaratıcısına, düşlerin sınırlarını zorlayıcı bir dehanın hayal gücüne davet ediyor.
MEZARLIKTAKİ DEHŞET
“Eğer ölümsüz ruhuna değer veriyorsan sırlara ve mutlak korkulara bulaşma.”
Korku edebiyatının önemli isimlerinden H.P. Lovecraft’ın yalnızca Amerikan edebiyatında değil, dünya edebiyatında da büyük bir etkisi vardır. Bugün hâlâ eleştiri yazılarının, akademik çalışmaların hatta filmlerin konusu ve ilham kaynağı olduğu, yarattığı korku evreninin okura geniş bir okuma olanağı sunduğu görülür.
İlk kez 1937 yılının Mayıs ayında Weird Tales dergisinde okurla karşılaşan Mezarlıktaki Dehşet hikâyesiyle birlikte eşsiz hikâyelerinin yer aldığı kitapta zihinleri gerçeklikle düş arasında dolaşan kederli ruhların dramlarıyla karşılaşacaksınız. Medusa’nın Saçları, Şeytan Papaz, Büyücü Yaratığın Hazinesi, Karanlığın Ziyaretçisi ve birçoğunun yer aldığı sırlarla örülü bu hikâyeler, geçmişin gizemli kapısından günümüze ulaşabilmek için bir sızıntı arıyor.
CTHULHU’NUN ÇAĞRISI
“Üstünü kapattığı tahmin bile edilemeyecek korkular dünyaya salınırsa, hiçbir ölümlü zihin bunu kaldıramaz.”
Cthulhu’nun Çağrısı, H.P. Lovecraft’ın bizi davet ettiği evrenin en meşhur çağrısı. İlk kez 1928 yılında Weird Tales dergisinde yayımlandı. İnsanların henüz olmadığı bir dünyada var olan yaratık ve canlıları içeren hikâyede, delilik, kozmoloji, din ve korku bir aradadır. Onun yarattığı Cthulhu Mitosu’nun başlıcalarından olan bu hikâye pek çok sanat eserine de ilham oldu. Lovecraft’ta görürüz ki yalnızca insanların değil dünyada ve evrende yaşayan ya da kimi zaman yaşamayan her türlü canlının tek ortak noktası korkunun yarattığı dehşettir ve bu asla değişmez. H.P.Lovecraft’ın yarattığı evrene bir kez giren her okur, bu dehşet uyandıran merakın peşinden gitme arzusunu ruhunun derinliklerinde hissedecektir.
.
ZAMANIN DIŞINDAN GELEN GÖLGE
“Kelimeler ruhumu kemiren dehşet ve şaşkınlığın yalnızca çok küçük bir kısmını anlatabilir.”
Korku edebiyatının temel taşlarından Amerikalı yazar H.P.Lovecraft, korku dolu külliyatının öne çıkan ve yazdığı son büyük hikâyelerinden olan Zamanın Dışından Gelen Gölge’yi ilk olarak Haziran 1936 yılında Astounding Stories dergisinde yayımladı. Zihni uzaylılar tarafından esir alınıp taşıyıcı bir bedene yerleştirilen bir adamın anlatıldığı etkileyici hikâyede, Lovecraft’ın yarattığı evrenle ve kadim ırklarla bir kez daha karşılaşırız.
Kitap, içerisinde yer alan Müzedeki Dehşet, Piramitlerin Altında, Festival gibi hikâyeler ve Lovecraft’ın daha ‘yumuşak’ çizgide kaleme aldığı Şiir Sanatı ve Tanrılar gibi anlatılarıyla birlikte Lovecraft koleksiyonunuzun ayrılmaz bir parçası olacak nitelikte.
DENİZLER KURUYANA KADAR
“Hiçbir zaman günyüzü görmeden yaşamaktansa, gökyüzüne bir kere bakıp ölmek daha iyiydi.”
Lovecraft’ın en kısa hikâyelerinin yer aldığı Denizler Kuruyana Kadar, çoğunlukla doğaya ait unsurlardan oluşan hikâyelerinin bir derlemesi. Martin Kumsalı’ndaki Dehşet, Gece Okyanusu, Beyaz Gemi gibi başlıklılar daha çok deniz odaklı korku
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Doğukan Bal
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Baskı Sayısı
1. Baskı
Basım Yılı
2022
Sayfa Sayısı
2312
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9786257500357
Ortalama Değerlendirme »