Ünsal Oskay, bu derlemesinde, Benjamin üzerine yazdigi iki makalesini, Benjamin’in “Alman Fasizminin Kuramlari” baslikli incelemesiyle Ansgar Hillach’in bu inceleme hakkindaki bir degerlendirmesini ve yine Benjamin’in “Tarih Üzerine Tezler” adli çalismasini “Alman Fasizminin Kuramlari” ekseninde bir araya getiriyor.
Kitabin merkezini olusturan Benjamin’in Alman fasizminin olusumuna ve yükselisine getirdigi özgün yorumlar, elestirel teori dünyasinda önemli bir yere ve degere sahiptir. Yasadigimiz tarih döneminin olumsuzluklari karsisinda neler yapilmasi gerektigini; özgürlesim beklentilerimizi canli tutabilmek ve tarihin akisina belirli bir oranda da olsa etkide bulunabilme olanaklarini bütünüyle heder etmemek için, neler yapilabilecegini görebilmek adina Estetize Edilmis Yasam ayrica dikkat çekmektedir.
“Benjamin, bu kitapta inceleyecegimiz Alman Fasizminin Kuramlari’nda, kendi zamani olan bir tarih döneminde yasanmis ‘Fasizm’ olgusunu açikliga kavusturmaya çalisiyor. Fasizmi de, fasizmin genis sayida insanlar tarafindan kabul edilebilme kosullarini da, ‘fasizmin’ bilinen dar analiz sinirlarini asarak ele almak gerektigini gösteriyor bize. Benjamin’e göre, fasizmin olusumu da, topluma kendini kabul ettirebilmesi de, modern toplumlarin kültür yasaminin kendi isleyisinden ve islevlerinden yararlanarak olmaktadir.”
Ünsal Oskay
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Prof. Dr. Ünsal Oskay
Kağıt Cinsi
Kitap Kağıdı
Baskı Sayısı
1. Baskı
Basım Yılı
2015
Sayfa Sayısı
176
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9789751036377
Ortalama Değerlendirme »