Tuvalet eğitimi, özbakım becerileri içinde yer alır. Özbakım becerileri çocuğun özerklik, yaşamları boyunca çeşitli gereksinimler konusunda yeterlilik kazanması ve ebeveynlerden bağımsızlığın göstergesi olarak da önemlidir.
Çocukların çiş ve kakalarının geldiğini fark edip, tutarak tuvalete kadar ulaşmaları için belirli bir nörolojik ve duygusal gelişime ulaşmış olmaları gerekir. Bu yüzden yayınevimizce yayınlanan, “Tuvalet Eğitimi; Merhaba bezsiz hayat, Merhaba bezsiz mutlu çocuk!” adlı kitabın en temel tavsiyesi tuvalet eğitimine çocuk hazır olduğunda başlanılmasıdır. Çocukların hazır olma seviyeleri değişkenlik gösterdiği ve ailelerin dinamikleri farklı olduğu için tek bir doğru öneriler seti de yoktur. Tuvalet eğitimi sırasında ebeveynlerin farklı tutum ve davranışları da tuvalet eğitiminin başarısını etkileyebilmektedir. Elinizdeki kitap, ebeveyn tutumlarının olası çıktıları, tuvalet eğitimine başlamak için doğru zaman ve eğitimin aşamaları, karşılaşılan sorunlar hakkında kılavuz olma gereksinimini karşılamaya yöneliktir.
Çocuğunuz mutlaka başaracaktır. Anne baba olarak, yaklaşık 4300-4500 arası bez değiştirdikten sonra çocuğunuzun kazandığı diğer gelişimsel beceriler gibi tuvalet eğitimi becerilerini de kazanacağına olan inancınızı koruyun: Merhaba bezsiz hayat, Merhaba bezsiz mutlu çocuk!
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Kağıt Cinsi
Kitap Kağıdı
Baskı Sayısı
1. Baskı
Basım Yılı
2020
Sayfa Sayısı
300
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9786057754189
Ortalama Değerlendirme »