Farkli zaman ve mekanlarda degisik biçimlerde ortaya çikan ve dinî, felsefî, psikolojik, sosyolojik açidan insanlik tarihine önemli katkilari olan dinî ve mistik tecrübelerin, gerçekten iddia edildigi gibi insandan bagimsiz nihâî bir gerçekligin tecrübesi mi oldugu, yoksa insana birlik ve bütünlük vizyonu kazandiran sirf iyi ve güzel bir duygu yasantisi mi oldugu, felsefî açidan incelenmesi gereken en önemli sorundur. Dinî ve mistik tecrübelerin mahiyetini bilissel birer tecrübe olup olmadiklarini tartisarak epistomolojik, dinî ve ahlâkî degerini ortaua koymak, bu kitabin baslica amacini olusturur.
Dinî tecrübe ve mistisizmle ilgili üç ana sorun, arastirmanin omurgasini teskil etmektedir: Dinî tecrübe ve mistisizmin mahiyeti sorunu; dinî ve mistik tecrübelerin imkâni sorunu; son olarak da dinî ve mistik tecrübenin felsefî, dinî ve ahlâkî degeri...
Mistisizm ve dinî tecrübe konusunda Türkiye henüz bilimsel ve felsefî çalismalardan oldukça yoksun iken bu kitabin bu konuya ilginin yogun ama bilgisizlik ve kafa karisikliginin bol oldugu bir dönemde oldukça yararli olacagina inaniyoruz.
(Tanitim Bülteninden)
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Kağıt Cinsi
3. Hamur
Baskı Sayısı
Basım Yılı
2006
Sayfa Sayısı
384
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9789759950514
Ortalama Değerlendirme »