Degerler egitimi oldukça tartismali bir konudur. Degerlerden neyin kaste¬dildigi, hangi yas grubuna hangi degerlerin verilebilecegi, nasil bir degerler egitiminin olmasi gerektigi gibi pek çok soru sorulmaktadir. "Okul Öncesi ve Ilkokul Döneminde Degerler Egitimi” kitabinda hem okul öncesi dönemde hem de ilkokul döneminde çocuklara hangi degerlerin verilebilecegi, çocuklarin de¬ger edinimi sürecinde aile, okul ve ögretmen rollerinin neler oldugu; hangi yak¬lasim ve etkinliklerle degerlerin kazandirilacagi konusunda hem teorik hem de uygulamaya dönük öneriler bulunmaktadir. Bu baglamda, degerler egitiminin özellikle evrensel boyutunun öne çikarildigi kitabin alanyazina önemli katkilar sunacagi ön görülmektedir.
Çocuklarin deger edinimi sürecinde verilmek istenen degeri çocuklarin bizzat kendilerinin deneyimlemeleri ya da çevrelerinde gözlemlemeleri oldukça önemlidir. Örnegin "Baris” degerinin edinilebilmesi baris içinde bir yasamla mümkün olabilmektedir. Ya da demokratik tutum ve degerlerin edinilebilmesi için demokrasinin yasanilarak ögrenmesi önem tasimaktadir. Ülkemizde son zamanlarda yasanan süreçler düsünüldügünde çocuklarin demokratik degerleri edinmelerinin, "baris” a yönelik söylem gelistirmelerinin ve barisçil bireyler olabilmelerinin zor oldugu düsünülmektedir.
Kitabin yazim sürecinde ülkemizde görmek istemedigimiz ancak sahit oldugumuz pek çok ölüm yasandi. Insan yasaminin kutsalligi düsünüldügünde ölüm her nereden ve her nasil gelirse gelsin ve ölen her kim olursa olsun asla onaylanmayacak bir sey. Ancak bu süreçte en çok yaralayici olan süreçten bihaber çocuklarin ölümü olsa gerek. Bu nedenle bu kitabi, ülkemin ve Dünya’nin tüm çocuklarina armagan etmek istiyorum
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Kağıt Cinsi
1. Hamur
Baskı Sayısı
Basım Yılı
2015
Sayfa Sayısı
0
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9786054757978
Ortalama Değerlendirme »