Dünyayı gerçekten değiştiren, yaratıcı dehalarıyla arka arkaya çığır açan yenilikler ortaya koyan insanları bizden farklı kılan nedir? Marie Curie ya da Elon Musk’ı aramızdaki yaratıcı insanlardan ayrıştıran özellikler nedir?
Yenilikçilik konusunda dünyanın önde gelen uzmanlarından biri olan Melissa Schilling, bizi sekiz dâhinin (Albert Einstein, Benjamin Franklin, Elon Musk, Dean Kamen, Nikola Tesla, Marie Curie, Thomas Edison ve Steve Jobs) hayatına davet ediyor ve bu kişilerin ardı ardına çığır açan yenilikler yapmasının gerisinde yatan karakter özelliklerini ve deneyimleri tespit ediyor. Bütün yenilikçiler inanılmaz bir zekâya sahip olsa da sadece zekânın bu dâhilerin başarılarını açıklamaya yetmediğini, onları farklı kılan ve arka arkaya yeniliklere imza atmalarına sebep olan şeyin kişisel, sosyal ve duygusal tuhaflıkları olduğunu ortaya koyuyor.
Schilling, başarı olasılığını artıran karakter özelliklerinin kümeleşmesinin arkasındaki bilimi paylaşıyor ve yaşamlarımızdaki çığır açan yenilikçiyi beslemeyi öğrenmek gerektiğinin altını çiziyor.
“Du¨nyayı değiştiren birkaç dev ismin çalışmalarından hepimiz faydalanırız. Peki onları özel kılan şey nedir? Melissa Schilling, bu konuda şimdiye kadar okuduğum kitapların açık arayla en iyisini yazmış... Okuyun ve arkadaşlarınıza okutun. Belki de du¨nyayı değiştirecek olan kişiler yanı başınızdadır.”
—Erik Brynjolfsson, MIT, The Second Machine Age ve
Makine Platform Kitle kitaplarının yazarlarından
“İnovasyonla du¨nyayı değiştiren ‘tuhaf’ kadınlar ve erkeklerin hayatlarına ilginç ve ustaca işlenmiş bir yolculuk. Melissa A. Schilling kitabında Edison, Musk, Einstein, Curie ve daha birçok bu¨yu¨k yenilikçinin hayatlarını karşılaştırırken yaratıcılık ve orijinallik, çaba ve azim ve koşulsal avantaj temalarını işliyor.”
—David Brin, NASA danışmanı, astrofizikçi ve The Postman,
The Transparent Society ve Existence kitaplarının ödüllü yazarı
“...Schilling eğitim ve bilimde genel istatistiksel yaklaşımların bizi ortalamaya doğru su¨ru¨klerken, endu¨strileri ve uygarlığı değiştiren inovasyonların genellikle kendi yollarını kendi çizen tuhaf bireylerin eseri olduğunu gösteriyor. Neden bir Tesla, Curie, Jobs veya Musk daha çıkmasın? Schilling bunu nasıl başarabileceğimizi anlatıyor.”
—Robert Cringely, Accidental Empires, Triumph of the Nerds ve
Nerds 2.0.1 kitaplarının yazarı
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Tufan Göbekçin
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Baskı Sayısı
1. Baskı
Basım Yılı
2021
Sayfa Sayısı
344
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9786059200646
Ortalama Değerlendirme »