Filistin direnisinin her Türkiyeli için ayri bir yeri vardir. Filistin bizdendir, bizimdir. Fakat uzun bir süredir unuttuk Filistin’i. Defalarca izledigimiz intifada görüntülerini kaniksadik. Ta ki Israil’in Filistin topraklarini yeniden isgal etmesine, Yaser Arafat’i karargahinda kusatmasina ve onlarca Filistinliyi katletmesine kadar.
Mete Çubukçu, Filistin’i hiç unutmayanlardan biri. “Hep Filistinlilerden yana oldum,“ diye bir televizyon gazetecisi. Türkiye kamuoyunun Ortadogu sorununu, Filistin dramini izleyebilmesinde bölgeden verdigi haberlerle Çubukçu’nun katkisi çok büyük. Bir gazeteci olarak yillardir Filistin’le yakindan ilgilenmesinin ürünü olan bu kitabinda Filistin direnisinin tarihçesini çikariyor: Savasin neden ve nasil basladigini, nasil gelistigini, ardindan barisa dair umutlari ve nihayet bu umutlarin günbegün nasil soldugunu anlatiyor.
Bizim Filistin, esas olarak günümüzde yasananlari ele aliyor. Çubukçu, Israil’de ipleri eline alan Ariel Saron’un 28 Eylülü 2000’de Kudüs’teki provokasyonuyla baslayan ikinci intifadayi ve yeni kanli süreci bizzat Filistin’deki gözlem ve tanikligina dayanarak aktariyor. Filistin direnisinin yeni kusagini, bombali intihar eylemleriyle adini duyuran Hamas’i, Israil’in savasa ve barisa dair handikaplarini ve Türkiye-Israil iliskilerini anlamada çok önemli vazgeçilmez bir kaynak olarak sunuyoruz Bizim Filistin’i.
(Arka Kapak)
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Kağıt Cinsi
3. Hamur
Baskı Sayısı
Basım Yılı
2004
Sayfa Sayısı
224
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9789753423588
Ortalama Değerlendirme »