Türkoloji, Türk kültür ve medeniyet değerlerini inceleyen bir bilim dalıdır. Türkoloji yerine Türkiyat, Türklük Bilimi, Türkbilim, Türkbilimi gibi farklı kavramlar kullanılsa da dünyada yaygın olarak Türkoloji kavramı tercih edilir.
Türkoloji; dar, geniş ve en geniş anlamda üç kategoride/bağıntıda değerlendirilebilir. Dar bağıntıda Türkoloji, Türk dilleri üzerine yapılan bütün çalışmaları içerir. Geniş bağıntıda Türkoloji, Türklüğün edebiyatı ve tarihi öncelikli olmak üzere, her alanda yapılan inceleme, tanıtım ve değerlendirmeleri içerir. En geniş bağıntıda Türkoloji, sadece Türklüğün değil, eski devirlerde kuvvetli bağlantıları olan Ural-Altay, Fin-Ugor, Moğolistik, Mançuristik, hatta son zamanlarda Japonistik ve Koreanistik araştırmalarını ve incelemelerini az da olsa kapsar.
Bu kitapta, dar ve geniş bağıntıda Türkoloji alanında eskiden günümüze devir-şahıs-eser ve kurumlar bağlamında Avrupa’da yapılan çalışmalar değerlendirilmiştir. 23 Avrupa ülkesinde Türkolojinin gelişimi, 24 akademisyen ve araştırmacı tarafından her ülke aynı ölçütlere göre ve bütünlüklü olarak incelenmiştir. Böylece Avrupa’da Türkolojinin durumu geçmişten günümüze bir kitapta ilgilenen herkesin istifadesine sunulmuştur.
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Kağıt Cinsi
Kitap Kağıdı
Baskı Sayısı
1. Baskı
Basım Yılı
2020
Sayfa Sayısı
576
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9786053425588
Ortalama Değerlendirme »