“21. Yüzyılda Prens-Siyaset ve Devlet Yönetimi” adlı bu çalışma, Türk literatüründeki bu boşluğu doldurmak, si-yaset ile devlet arasındaki, teori ile pratik arasındaki köprü-yü akademik düzlemde inşa amacı ile hazırlanmıştır. Bu ki-tap bir siyaset bilimine giriş kitabı değildir. Siyaset ve dev-let yönetiminin temelleri üzerinde çalışan bir çalışmadır. Ki-tabın adı tabii ki ilk modern siyaset bilimi kitabı olarak anı-lan Machiavelli’nin “Prens” adlı kitabına atıfta bulunacak şe-kilde “21. Yüzyılda Prens” adını taşımaktadır. Kitabın adı seçilirken, sadece bir isim benzerliği noktasından çok, bu çalışmaya da hakim olan siyasal realist yaklaşımın isim benzerliğinde etkin olduğunu söylemek gerekmektedir.
Kitabın oluşmasına katkı veren akademisyenlerin büyük bir bölümü Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakül-tesi Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyelerinden oluşmak-tadır. Ancak konularında uzman olan üniversitelerdeki aka-demisyenlerden olduğu kadar, düşünce kuruluşlarında çalı-şan akademisyenlerden de çok önemli katkılar ile kitap son şeklini almıştır. Akademik gelenek dışından gelmesine rağ-men örneğin istihbarat gibi önemli bir konuda yetkin olan isimler de kitabın oluşmasına katkı vermişlerdir.
Kitap sadece, siyaset biliminin temel konularını değil, bununla bağlantılı olarak devlet yönetiminin de temel konu-larını ele almıştır. Üstelik konuların içerikleri kaleme alınırken, akademik yaklaşımın sınırları aşılmadan Türkiye’de gerçek-leşen siyasal tartışmalara da ışık tutacak şekilde güncel bir yaklaşım sergilenmiştir. Bu yapılırken konular Türkiye’de konu ile ilgilenen araştırmacı ve okurun ihtiyaçlarına göre seçilmeye çalışılmıştır. Bu kitabın hedef okur kitlesi, lisans veya yüksek lisans öğrencilerinden çok siyasetçiler, gaze-teciler, askerler, bürokratları da içine alan kısaca konu ile il-gili tüm kamuoyudur.
Prof. Dr. Ümit Özdağ
21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Baskı Sayısı
8. Baskı
Basım Yılı
2017
Sayfa Sayısı
704
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9786054125784
Ortalama Değerlendirme »