“Bilincin varligi dünyayla ilgili hem en bildik hem de en sasirtici seylerden biridir. Onu beklenen bir sey olarak degerlendirmeyen hiçbir doga düzeni açiklamasi, eksiksiz bir çerçeve çizdigi iddiasinda bile bulunamaz. Ve eger fen bilimi, hayatin kaynagi hakkinda ne söylerse söylesin, bizi bilinç konusunda aslinda karanlikta birakiyorsa, dünya hakkinda temel anlasilabilirligi saglayamamis olacaktir. Düzenin neden bu sekilde oldugunun akla uygun farkli bir resmi olmalidir ve bu resim fiziksel dünyayi da içermelidir, çünkü problem zihinle sinirlandirilamaz.”
Zihin felsefesinin yasayan en büyük isimlerinden biri olmasinin yani sira, farkli felsefi disiplinlerde de söz sahibi olan Thomas Nagel, simdiden bir klasik haline gelen son kitabinda zihin, bilinç ve bunlara bagli olarak "deger" gibi kavramlarin tanimlanmasinda Neo-Darwinci yaklasimin açiklamalariyla yetinip yetinemeyecegimizi sorarken, diger görüslerin argümanlarini da cesurca isin içine sokarak zihin açici bir zihin sorgulamasina girisiyor.
1974 yilinda yayimlanan ve zihin felsefesi alaninda geçen yüzyilin en etkili metinlerinden sayilan "Yarasa Olmak Nasil Bir Seydir?" makalesinin de kitabin sonunda -ek olarak- yer aldigi Zihin ve Evren’i Özge Çaglar Aksoy çevirdi.
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Kağıt Cinsi
Kitap Kağıdı
Baskı Sayısı
1. Baskı
Basım Yılı
2015
Sayfa Sayısı
170
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9786056501968
Ortalama Değerlendirme »