Uluslararasi bilim camiasinda taninmis siyaset bilimcilerimizden Metin Heper, Türkiye’de Devlet Gelenegi adli kitabiyla son derece önemli bir çalismaya imza atiyor. Özgün baskisi Ingiltere’de yayimlanmis olan bu kitapta askin devlet geleneginin Türk siyasal hayatini ne sekilde etkiledigi incelenmektedir. Heper, Türkiye’nin siyasal hayatinin irdelenmesinde yaygin olarak kullanilan “merkez-çevre“ yaklasimini tamamlayici bir bakis açisi sunmaktadir.
“Heper, basit bir sekilde olaylari anlatmakta ziyade o olaylari, Türklerin Osmanli Imparatorlugu ve Türkiye Cumhuriyetindeki siyasal denemelerinden esinlenerek olusturdugu kuramsal analiz ile iliskilendirerek sunmaktadir.“
William Hale, Asian Affairs, 1986
“Bu kitap, hem Türkiye’deki politikacilar hem de bu ülke hakkinda disaridan ahkâm kesenler için mecburi okuma olmalidir“.
Bernard Burrows, International Affairs, 1986;
“Heper’in irdelemeleri ögretici... Heper, yeni sonuçlara varilabilmesini saglayan bir kuramsal çerçeve açisindan Türkiye’nin siyasal hayatini inceliyor“.
Walter Weiker, Middle East Studies Association of North America Bulletin, 1987;
“Heper, burada orijinal bir tez ile bilim aleminin karsisina çikiyor ve ... Türkiye’nin siyasal hayati ile ilgili bazi basmakalip görüsleri sorguluyor“.
Brian W. Beeley, Brismes Bulletin, 1988.
(Tanitim Yazisindan)
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Baskı Sayısı
Basım Yılı
2015
Sayfa Sayısı
267
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9789758717217
Ortalama Değerlendirme »