Bu kitabın konuğu doğal sayılardır. Doğal sayıların farklı taban yazılımları, asal çarpanları, bölenleri ile bunların toplamları, çeşitli kuvvetlerdeki sayıların toplamı olarak yazılıp yazılamayacağı gibi özellikleri anlatıldı. Doğal sayıların özelliklerine uygun kavramlar alfabetik sırayla bir araya getirildi, bu kavramlar açıklandı, örnekleri verildi.
Matematik başı sonu olmayan bir oyundur, şenliktir. Matematik eğlencedir, neşeli olmayı gerektirir. Eğlencesiz, şenliksiz, neşesiz oyun can sıkıcıdır. Anlatılan, anlattığımız, anlatmaya devam edeceğimiz sayıların hikâyesidir. Biz hikâyeyi başka bir yerden, bir başka türlü anlatmayı yeğledik. Becerebilirdiysek ne mutlu bize, size, herkese...
“Sayılar Atlası “oldukça farklı” olmanın ötesi hınzır, hatta tamamen uçuk bir şey.”
–Prof. Dr. Albert Kohen Erkip, Sabancı Üniversitesi
“Bu ilgi çekici atlas sayılara ilişkin birçok eşitlik ve bilgiyi derliyor. Bazıları aşina olunan, bazıları ise ilk kez karşılaşacağınız eşitlikler ve bilgiler.”
–Prof. Sefa Feza Arslan, Mimar Sinan Üniversitesi
“Merak ettiğiniz bir konuyu ansiklopediden açıp okumak gibi bu kitaptan da bir sayıyı açıp okuyabiliyorsunuz.”
–Prof. Ayşe Berkman, Mimar Sinan Üniversitesi
“Deneysel matematik diye bir şey varsa bu kitap matematiğin o bölgesine adım atmamızı sağlıyor. Doğal sayılara dair keşfedilmiş her örüntü, sayıların anlamı konusunda da bize fikir veriyor. Sayıların deneysel dünyasına bu daveti kabul edin ve her gün rastgele bir sayfa seçerek orada sunulan ilişki üstüne kafa yorun. Uzun sözün kısası, seviyorum ben böyle numaraları.”
–Prof. Ferit Öztürk, Boğaziçi Üniversitesi
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Kağıt Cinsi
Kitap Kağıdı
Baskı Sayısı
1. Baskı
Basım Yılı
2020
Sayfa Sayısı
376
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9786254491757
Ortalama Değerlendirme »