Türk sosyolojisinin önemli bir dinamik alanini olusturan yapisal arastirmalar, gün geçtikçe kültürel alanda yerini ve rolünü almaktadir. Okuyacaginiz bu arastirma, tamamen gelenekli Türk toplum yapisinin -Osmanli’dan günümüze- yönelik temel sorunlarinin bir yorumudur.
Geçmis olaylara tasviri bir biçimde yaklasan gelenekli yöntem yerine, Tarihselci bir yaklasim izlenerek, daha ziyade olaylara sosyolojik, antropolojik, ekonomik ve siyasal görüslerin yansimalarini da kazandirmak suretiyle, günümüze kadar uzanan seyri incelemistir.
Bu arastirma, toplum yapimizdaki kültürel yozlasma ve sosyal gerginliklerin alt yapisina yönelik bir yaklasimin ürünüdür. Tamamen, Tarihselci yöntemin isigi altinda yapisal sorunlar, özellikle stratejik merkezi yönetim biçimi, fertlerin rol, statü ve normu kapsayan oriantasyonlari sistematik bir sekilde incelenmeye çalisilmistir. Böylece, günümüz olaylarinin olusturdugu sorunlar, tarihsel köklerine yönlendirmek suretiyle, gerginliklerin hangi kosullar altinda ortaya çiktigi hususu aydinlatmaya çalisilmistir.
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Baskı Sayısı
Basım Yılı
2015
Sayfa Sayısı
752
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9786059108126
Ortalama Değerlendirme »