Fikret Adanir ve Suraiya Faroqhi’nin derledigi Osmanli ve Balkanlar kitabi kendi alanlarinda uzman on ayri tarihçinin incelemelerinden olusuyor. Her bir makale, farkli dillere dayali arsivlere ve tarih yazimina bakarak Osmanli tarihini ve Balkanlarin geçmisini irdeliyor. Tarih yazimi sorunsali kadar, kliseler, süregelen ve tartisilmayan olgulari yeniden düsünmeye sevk eden zihin açici yorumlar bunlar. Hepsinin ortak noktasini, milliyetçi ve tahrif edilmis bir kronolojik tarihçilige karsi verilen bir mücadele belirliyor. Geçmisi yüceltmekten kaçinan, nostaljik degerlendirmelere kapilmayan ve bir altin çag yaratmaya çalismayan bir üslup birliginden de söz edilebilir. Balkanlarin bitimsiz bir çatisma ekseninde degil aksine oldukça yakin tarihlerde ortaya çikan çesitli siyasi, dini ve ekonomik olumsalliklar tarafindan sekillendirildigini düsünüyorlar.
Christoph K. Neumann, Klaus-Peter Matschke, Büsra Ersanli, Herkül Milas, Johann Strauus, Antonina Zhelyazkova, Fikret Adanir, Géza Dávid, Pál Fodor, Suraiya Faroqhi’nin katkilariyla…
Osmanli ve Balkanlar, merkezilestirme, mesruiyet, iktidar paylasimi, kimlik ve milliyetçiligin biçimlenisine agirlik veren arastirma baglamiyla güçlü bir basvuru kitabi.
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Kağıt Cinsi
Kitap Kağıdı
Baskı Sayısı
3. Baskı
Basım Yılı
2021
Sayfa Sayısı
496
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9789750509537
Ortalama Değerlendirme »