Insanlarin, sürekli mutlu olmalari gerektigine inandirildigi bir çagda yasiyoruz. Gazeteler, kitaplar, ilan panolari, reklam spotlari
mutluluk üzerine söylenebilecek her seyi tüketmis halde... Mutlu olmak bir görev, ödev gibi algilanir oldu ve bu algi, tek basina, kisiler üstünde önemli bir stres kaynagi haline geldi. Adeta “mutluluk diktatörlügü”nün tahakkümü altinda yasamaya basladik. Wilhelm Schmid mutluluga gereginden fazla anlam yüklendigini söylüyor ve kitabinda mutsuzluktan yana pozisyon aliyor.
Durup durup patlak veren mutluluk histerisinin sebepleri nelerdir? Hemen her gün farkli kanallarda rastladigimiz mutluluk formülleri bizi gerçekte nasil etkiliyor? Mutlu olmaya “çalismak” acaba bireyleri ve toplumu daha mi mutsuz ediyor? Basarili olmak, mutlu bir yasamin olmazsa olmazi midir? Güzel ve anlamli bir hayat sürmek ne demektir? Mutsuzluk, yaklastigini fark ettigimiz anda kaçmamiz gereken modern bir veba midir? Mutsuzlukla bas etmek, hayatimizi ve kisiligimizi nasil zenginlestirir?
Kitaplari dünya çapinda on bes dile çevrilen felsefeci ve “mutluluk arastirmacisi” Wilhelm Schmid, Mutsuz Olmak’ta okurlari inis ve çikislariyla hayati bir bütün olarak kabul etmeye yüreklendirirken, karsiliginda doyurucu ve anlamli bir yasam vaat ediyor.
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Tanıl Bora
Kağıt Cinsi
Kitap Kağıdı
Baskı Sayısı
13. Baskı
Basım Yılı
2020
Sayfa Sayısı
92
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9789750514135
Ortalama Değerlendirme »