Nobel Ödüllü yazar Necib Mahfuz’un en bilinen ve sevilen romanlarindan Miramar, farkli ekonomik ve politik görüslere sahip bir grup insanin yasamlari ve iliskileri üzerinden 1960’li yillarin Misir’ini çarpici bir sekilde anlatiyor.
Her biri farkli sebepler yüzünden sürgün hayatina mahkûm alti karakter, Iskenderiye’de, eski görkemini yitirmis Miramar Pansiyon’da bir araya gelirler. Hikâyenin ana kahramani, köyünden kaçip pansiyona siginan ve okuma yazma ögrenip kendisini özgürlestirmeye kararli bir genç kadin olan Zühre’dir. Pansiyon sakinlerinin onunla kurduklari iliski dönemin sosyal ve siyasi gerçeklerini yansitir. Miramar, çesitlilikle çatismanin iç içe geçtigi büyük bir ev, bir ülke metaforu olarak akillarda yer edecek, güçlü bir roman.
Tüm saygin romanlar gibi, Miramar gazetelerdeki binlerce yazinin ya da televizyondaki belgesellerin yapamadigini basararak bize bir ulusun psikolojisini yakindan tanima ayricaligini bahsediyor.
John Fowles
Necib Mahfuz’un eserlerinde, ülkesinin durumunu dogrudan ve açikça anlatmak üzere kalemini kullanan edebiyatçilara özgü bir metafor duygusu var. Kitaplari Misir’a ve halkina duydugu sevgiyle dopdolu, öte yandan son derece dürüst ve gerçekçi.
Washington Post
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Suat Ertüzün
Kağıt Cinsi
Kitap Kağıdı
Baskı Sayısı
6. Baskı
Basım Yılı
2019
Sayfa Sayısı
176
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9786054927760
Ortalama Değerlendirme »