Klasik tefsirlerin Kur’an mesajini daha anlasilir kilmak ve böylece ilâhî kelâmi avam-i nâsin daha iyi anlamasina katkida bulunmak gibi bir amaçla yazildigini söylemek zordur. Gerçi böyle bir maksat üzerine yazilmis tefsirler de mevcuttur; ancak ortaya çikan ürünlerden hareketle maksadin hâsil oldugunu söylemek çok kolay degildir.
Bunun temel sebeplerinden biri, Ortaçag Islâm dünyasinda tefsirin, bilgi ve entelektüel donanim itibariyle elit zümrelere has bir mesguliyet alani olmasidir. Bu yüzden, klasik tefsirlerin hemen hepsinde -tabiri caizse- akademik bir dil kullanilmistir. Böyle bir dil tefsirde ihtisas sahibi olmayan insanlarin Kur’an’la dogrudan iliski kurmalarina müsaade etmedigi için, avam-i nâsin Kur’an mesajina muttali olmasi genellikle sûfîler, vaizler ve kissacilar tarafindan kullanilan popüler dinî edebiyat vasitasiyla gerçeklesmistir.
Esasen bugün de durum çok farkli degildir. Zira günümüzde halkin çok büyük bir kesimi akademik çevrelerdeki tefsir çalismalarindan bihaber olmasina karsin popüler dinî yayinlara epeyce ilgi göstermektedir.
(Arka Kapak)
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Baskı Sayısı
Basım Yılı
2010
Sayfa Sayısı
238
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9789944162074
Ortalama Değerlendirme »