Degeri dis ülkelerce de kabul edilmis ve yapitlari birçok yabanci dile çevrilmis olan seçkin egitimci Mahmut Makal güçlü yazarligini da bu alana adamis bir savasçidir. Bilirsiniz, köy’den ilk tablolari sergileyerek aci gerçeklerin ürpertisini, ülke sorunlarina yabanci her alanin aydinlarina duyuran odur. Ve daha o zaman çarpici anlatim gücüyle, özgün biçimiyle usta bir yazineri oldugunu da ortaya koymustur.
Kimin ve neyin yazari oldugunun bilincinde, kisiligini olustururken yaman bir toplumbilimciligi de ekledi bu olusuma. Bilimin soyutundan egitim ve uygulamanin somutuna geçerken karanligin üstüne yürüyüp yiginlara isik olmayi basaran yazarin, bu yapitinda dikkati çeken özelliklerden biri de Köy Enstitüleri’ndeki “is egitimi” uygulamasinin köy yasaminda meyvelerini verdigini örneklemesidir. Enstitü çikisli ögretmenlerin köyün tarimsal, egitsel ve toplumsal yasaminda görülen yeniliklerdeki basarilari bugün artik somut olarak ortadadir.
Makal bu yapitinda Köy Enstitüleri’nde uygulanan çagcil egitimi ayrintilariyla anlatirken, Enstitüler kapatildiktan sonra uygulanmaya baslanan çagdisi egitime de isik tutmaktadir...
-Sami Karaören
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Kağıt Cinsi
Kuşe Kağıt
Baskı Sayısı
5. Baskı
Basım Yılı
2020
Sayfa Sayısı
277
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9789750404498
Ortalama Değerlendirme »