Demet Kurtoğlu Taşdelen, bu kitabında kişinin olanaklı felsefi gelişimi penceresinden bakarak evrensel, işlevsel ve değişime doğru yönlendiren bir etik görüş geliştiriyor. Hem kuramsal birikimine hem de deneyimlerine dayanarak geliştirdiği kendini varedebilme etiğini varoluşsal, fizik metafizik ve estetik bağlamlar içerisinden araştırıyor. Kişinin kendiyle ve başkalarıyla olan ilişkisini temel alarak oluşturduğu kendini varedebilme etiğinde etik bilinç için vazgeçilmez olan kendilik bilgisinin peşine düşüyor ve düşünceyle eyleme geçişte önceliği hep kişinin yaşamındaki felsefi gelişime veriyor.
Bir felsefe yapma biçimi olarak kendi geliştirip ders ve atölyelerde uyguladığı performatif felsefe alanını da kitaba taşıyan Demet Kurtoğlu Taşdelen okuru yazmaya, devinmeye ve dans etmeye yönlendiriyor. Evrensel bir etik içerisinde geliştirdiği kendini varedebilme iyi’lerinin kitabın bu son bölümünde estetize olduklarına tanık oluyoruz.
Aşk ve sessizlik kavramlarını etik bağlama taşıyan, okura kendi yaşamının sorumluluğunu alması ve başkalarıyla olan ilişkisinde kendini değiştirip dönüştürebilmesi için cesaret veren ve Biraradalık Manifestosu ile biten bu kitap kuşkusuz alışılmışın dışında yeni ve canlı bir etik görüş ortaya koyuyor.
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Kağıt Cinsi
Kitap Kağıdı
Baskı Sayısı
1. Baskı
Basım Yılı
2020
Sayfa Sayısı
216
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9786057768261
Ortalama Değerlendirme »