Islâmî ilimler yaninda fenni ve beseri ilimlerin de tesekkül ettigi ilk bes asir, Islâm düsünce tarihinde en canli tartismalara sahne olmustur. Hadis tarihinde rivayet asri olarak da bilinen bu dönemde Islâmî ilimler sahasinda önemli kaynaklar tedvin ve tasnif edilmis, hadis ilminin de en önemli temel külliyati bu dönemde ortaya çikmistir. Eserlerin telif sürecinde bir taraftan da en temel kavram ve istilahlar tartisilmaya devam etmis, siyasi, itikadi ve fikhi manada bir çok firka ve grup bu dönemde tarih sahnesindeki yerini almistir.
Ehl-i Rey ve Ehl-i hadis yaklasimlari naslarin degerlendirilmesi ve anlasilmasi konusunda Islâm düsünce tarihini derinden etkileyen en önemli ilmi ve fikri akimlarinin basinda gelmektedir. Hicri birinci asirdan itibaren izleri görülmeye baslayan bu yaklasimlar çevresinde pek çok ekol ve grup olusmustur. Tartismalarin merkezinde yer alan temel kavramlarin basinda sünnet, hadis ve rey kavramlari gelmektedir.
Ilk Dönem Hadis-Rey Tartismalari Seybânî Örnegi adini tasiyan bu çalisma, özellikle ilk üç asirda taraflarin konu etrafindaki tartismalarini özetlemeyi hedeflemekte, Ebu Hanife’nin ögrencisi Muhammed Seybânî özelinde konuyu örneklemektedir. Konu hakkinda genel çerçeve sunmayi hedefleyen bu çalismanin hadis ve fikih tarihi sahalarinda arastirma yapanlara ve ilgi duyan herkese faydali olacagini ümit ediyoruz.
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Kağıt Cinsi
Kitap Kağıdı
Baskı Sayısı
1. Baskı
Basım Yılı
2015
Sayfa Sayısı
268
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9789755483573
Ortalama Değerlendirme »