Bu kitapta I.Ö. 7. yüzyilda ilk ortaya çikisindan Hellenistik dönemin sonuna kadar sikkenin Hellen dünyasindaki gelisimi ve kullanimi anahtarlariyla ele alinmaktadir. Sikkeler tarihin birçok yanini aydinlatabilmektedirler; burada esas olarak tedavülde bulunma ve kullanilma nedenleri üzerinde durulmaktadir. Böylece, zengin bir bilgi kaynagi tek bir kitapta ve bir bütün olarak sunulmaktadir.
Birinci Bölüm, Hellen sikkelerine giris niteliginde olup modern arastirma yöntemlerinin gelisimi özetlenmektedir. Bu bölümden sonra, sikkenin icadinin ve Hellen dünyasinin tüm bölgelerine yayiliminin ele alindigi bölümlere yer verilmistir. Daha sonra, sikke basimina, sikkeler üzerindeki tasvirlere ve sikkelerin halkin yasamindaki önemine deginilmekte ve bunlari da Klasik Çag, Büyük Iskender ve geç Hellenistik dünyaya ayrilmis bölümler izlemektedir.
Klasik Arkeoloji, Sanat Tarihi ve Tarih ögrencilerinin yani sira sikke koleksiyonculari ve eskiçag dünyasina ilgi duyan herkes bu kitapta öz ve ilginç bir bilgi kaynagina ulasacaktir.
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Oğuz Tekin
Kağıt Cinsi
1. Hamur
Baskı Sayısı
Basım Yılı
2001
Sayfa Sayısı
196
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9789758293193
Ortalama Değerlendirme »