Romandaki hangi kadınsın? diye sordular.
Hepsiyim ya da hiçbiri. Peki sen, sen hangisi değilsin?
Şiddetin her türlüsüyle yaşamaya alışmış kadınlardır coğrafyamızın kadınları. Şiddet, türlü maskeyle ve envaı çeşit kılıkta zuhur eder ve saldırır yaşamdan yana inceliklere. Fakat kadınlar farkına varmazlar ve şikâyet bileetmezler hâllerinden çoğu zaman. Ama belki deonları en derinden acıtan şiddet, kendini sevginin, aşkın ve iyiliğin tezahürü olarak sunan formudur.
Coğrafya kader olmayı sürdürse de kadınlar sürdürmeyi sürdürmenin kâhinidir. Kadının kendi içindeki başka bir savaşı ise savaşırken kadın kalabilmektir.
Yazar; Hayat, Mina ve Jiyan’ın ellerinden Beckettvari tavrıyla tutuyor; Olsun deyip, Yine dene diye fısıldayan Beckett’a nazire edercesine...
Bu ülkenin gerçek azınlığıydı kadınlar! Her türlü şiddetin orta yerinde inşa edilen kadın oluş’un mücadelesine gark olmuş biçimde değil, kadın olmanın kutlanacağı günlerin
hasretiyle..
Yazar Hakkında:
Anşa Ceyno Gür :
Cadı, Ayşe Aral Life, Hürriyet Yazarkafe gibi internet sitelerinde yazdı. Köşe yazıları dikkat çekince, 2010 yılında Anşa, Kadın, İnsan, Dünyalı adlı kitapta toplandı. Kitap ilk üç ay D&R’ın Çok Satanlar listesinde yer aldı. Yazar, İstanbul’um adlı gazetede köşe yazıları yazdı. Bilkent Üniversitesi mezunudur. Özel sektörde on yıl hizmet vermiştir. Bir genç kız annesidir.
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Baskı Sayısı
1. Baskı
Basım Yılı
2019
Sayfa Sayısı
152
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9786052191675
Ortalama Değerlendirme »