Ünlü kadin haklari savunucusu Mary Wollstonecraft ile filozof William Godwin’in kizi ve dönemin önde gelen romantiklerinden Percy Bysshe Shelley’nin ikinci esi olan Mary W. Shelley, son otuz yilda Ingiliz edebiyat elestirisinde kesfedilerek kadin romantizminin en önemli temsilcilerinden biri olarak sayilmaya baslamistir.
Taninmisligini büyük ölçüde yazari oldugu Frankenstein’a borçlu olan Shelley, romanlarinda aydinlanma ve romantizm ekinlerinin kesistigi ve çatistigi ideolojik düzlemlerde eril romantizmi hem yücelten hem de sorgulayan söylemler yaratmayi bilmistir. Bu nedenle Erinç Özdemir, Shelley’nin yazarligini, romanlarindaki eril ve disil romantizm ögelerinin çatismasini, bunlarin romantizm, aydinlanma ve domestiklik açilarindan nasil biçimlendirildiklerini, romanlarin içerdikleri çok anlamlilik ve belirsizlikleri irdeleyerek inceliyor.
Oldukça ilginç bir aileden gelen, ayni ölçüde ilginç bir hayat süren ve hem eserlerinin -özellikle Frankenstein’in-, hem de etrafindaki erkeklerin gölgesinde kalmis olan buruk bir yazarin dünyasina zorlu bir yolculuk niteligi tasiyan bu inceleme, Özdemir’in isik tuttugu konulara ilgili herkes için bir basucu kitabi haline geliyor.
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Baskı Sayısı
Basım Yılı
2004
Sayfa Sayısı
157
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9789756857915
Ortalama Değerlendirme »