Erken çocukluk döneminde bilim egitimine iliskin yapilan arastirmalarda egitimcilerin egitim ortamlarinin düzenlenmesi, yöntem ve tekniklerin belirlenmesi, materyallerin seçilmesi, bilimsel süreçlerle ilgili planlama yapilmasi gibi konularda güçlük yasadiklari tespit edilmistir.
Bilim egitim programlarinin hazirlanmasinda egitimcinin, çocugu etkin kilan, yaparak yasayarak ögrenmesini destekleyen etkinlikleri, yöntem ve teknikleri temel almasi son derece önemlidir. Çünkü bilimi ögrenmenin en iyi yolu bilim yapmaktir. Bütün bilim dallarinin temel noktasi gözlemdir. Gözlemin baslangicindan itibaren çocuklar karsilastirma yapmaya, siniflamaya, ölçmeye, iletisim kurmaya, çikarsama yapmaya ve tahmin yürütmeye devam ederler.
Bu baglamda kitapta; bilim egitimine iliskin yasanilan güçlüklerden yola çikilarak, birçok ülkede uygulanan erken dönemde bilim egitimine yönelik egitim programlarinin incelenmesi sonucu olusturulan kuramsal çerçeve ve bu dogrultuda hazirlanmis etkinlik örnekleriyle, egitimcilerin kaliteli bir bilim egitimine yönelik bakis açilarini zenginlestirmek ve kendi programlarina uyarlayabilecek yeterlilikleri kazanabilmelerine katkida bulunmak amaçlanmistir. -
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Kağıt Cinsi
1. Hamur
Baskı Sayısı
1. Baskı
Basım Yılı
2012
Sayfa Sayısı
256
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9786054579136
Ortalama Değerlendirme »