Orta Asya’dan Türkmen adıyla Anadolu’ya gelen Oğuzlar, dönemin kavim göçleri hareketlerinin dışında kalamazlardı. Onlar da uzun bir göç serüveni ve göçebe hayatından sonra yerleşik yaşam biçimine geçtiler. Günümüz bilgilerine göre, Oğuzların kimi boyları, Orta Asya’dan Babalar ve Dedeler öncülüğünde Anadolu ve Balkanlara kadar geldiler ve burada, çok geç ve sancılı da olsa yerleşik hayat biçimine geçmek zorunda kaldılar; yaklaşık bin yıldır da bu topraklarda yaşamaktadırlar. “Geçmişini bilmeyenler geleceğini kuramazlar”
özdeyişinden yola çıkarak Anadolu’ya gelen ve daha sonra burayı yurt tutan bu Oğuzları/Türkmenleri bu çalışmada tanımaya çalıştık.
Kimdir Anadolu’ya kadar gelen bu Oğuzlar/Türkmenler? Nasıl ve neden geldiler bu topraklara? Orta Asya’da, özellikle İran toprakları üzerinde kurulan Türk Devletleriyle ilişkilerinde anlaşmazlığa düştükleri konular nelerdi. Kültürel açıdan ne tür bir değişime uğradılar?
İran’da Melamiliğe ve Batıniliğe neden ilgi duydular? Göç serüvenlerinde ve daha sonra Anadolu topraklarında neler yaşadılar, nelerle karşılaştılar? Bu ve benzer sorulara
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Kağıt Cinsi
Kitap Kağıdı
Baskı Sayısı
1. Baskı
Basım Yılı
2020
Sayfa Sayısı
256
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9786059317931
Ortalama Değerlendirme »