“Toplumsal olanin cinsiyetlendirilmesini ve onun etkilerini yöntemsel olarak görünür kildigi ölçüde bu eserin dogasi geregi epistemolojik bir eregi vardir. Aslinda, nesnelerin temsilinde ve sözcüklerin, düsüncelerin, düsünce sistemlerinin üretilmesinde etkin olan erkek-merkezliligin sorgulanmasi için bir sistematige varmanin pesindedir. Bu kitap, hiçbir görüngünün yansiz akillar tarafindan sekillendirilmis olamayacagi fikrini zorunlu hale getirmeyi ummaktadir - bunlar, ekonominin finansa ya da genel olarak iletisimin bilisime dönüsmesi kadar görünürde erkeklerle kadinlar arasindaki iliskilerden uzak görüngüler olsa bile.
Feminist teori, kisiden kisiye, bir dönemden digerine gezinirken, yeni kullanimlara ve bazen de farkli disiplinlere göre dönüsen göçebe teorilerdendir. Bu kitap bu yolculugun rehberi olabilir ama yolculugun yerine geçemez.”
Cinsiyete dayali isbölümü ve toplumsal cinsiyet iliskilerinden lezbiyenlige, cinsellikten ev emegine, annelikten istihdama, fuhustan esneklesmeye, feminist teorinin ve politikanin basvurdugu çesitli kavramlari ele alan bu sözlük, feminist tartismalar için bir zemin olusturacak nitelikte. Sözlükte ele alinan kavramlar kisa makalelerde, gerek tarihçeleriyle, gerekse güncel politikadaki uzantilari bakimindan inceleniyor.
Dolayisiyla Elestirel Feminizm Sözlügü, feminist teoriye oldugu kadar feminist politikaya da isik tutuyor.
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Gülnur Acar-Savran
Kağıt Cinsi
Kitap Kağıdı
Baskı Sayısı
1. Baskı
Basım Yılı
2015
Sayfa Sayısı
376
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9786054878314
Ortalama Değerlendirme »