Türkiye’deki üniversitelerin ve akademik hayatin en büyük eksikliklerinden biri olan, Türk edebiyati bölümleri ile Bati edebiyati bölümlerinin birbirini tanimamasi ve birbirlerinden faydalanamamasi zaafini ortadan kaldirma konusunda Berna Moran’in attigi adimin önemli bir yeri vardir. Derin Bati edebiyati bilgisi ve kültürü ile Türk edebiyatina egilen Berna Moran’in, Türk edebiyat elestirisindeki bu kopuklugu gidermeye çalisan edebiyat arastirmacilarindan biri oldugunu özellikle vurgulamak gerekir.
Türk Edebiyat elestirisine genis bir soluk aldiran, edebiyat elestirisinin bilimsel bir ugras alani olarak görülmesine büyük katkisi olan bu degerli edebiyat arastirmacisi ve elestirmenini 1993 yilinda kaybettik. Bu kitap, ayni zamanda kitabi yayina hazirlayan Bülent Aksoy ve Nazan Aksoy’la; Murat Belge, Dilek Doltas, Fethi Naci, Ahmet Oktay, Fatih Özgüven, Orhan Pamuk, Jale Parla, Sâra Sayin, Hilmi Yavuz ve Aysegül Yüksel’in, bu degerli edebiyat adamina ölümünün dördüncü yilinda verdikleri “armaganlar”dan olusuyor. Kitapta bir araya gelen yazilarin çerçevesini ise, Berna Moran’in üç ciltlik incelemesinin adina ve içerigine bir gönderme olan kitabin altbasligi “Türk Edebiyatina Elestirel Bir Bakis” sözleri çiziyor.
Elinizdeki kitabin Berna Moran’in basariyla uyguladigi genis kapsamli ve çok-yönlü elestiri anlayisinin yeni çalismalarla sürdürüldügünü gösterebilecek anlamli bir ürün olmasini diliyoruz.
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Baskı Sayısı
4. Baskı
Basım Yılı
2012
Sayfa Sayısı
263
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9789754706017
Ortalama Değerlendirme »