Kürt sorununda çatismayla geçen otuz küsur yildan sonra ilan edilen Çözüm / Baris Süreci, bugün belirsiz bir dönemeçte. Henüz hangi adimlarin atildigini, neyin neden ters gittigini anlayamadan çatisma günlerine büsbütün geri dönecegimiz korkusu yasiyoruz. Türkiye ve komsu ülkelerdeki gelismeleri anlama, sürecin olanak ve zorluklari üzerine bilgilenme ihtiyaci kendini her zamankinden fazla hissettiriyor.
Baris Açisini Savunmak bu amaçla hazirlandi. Kitapta, Türkiye Baris Meclisi’nin Subat 2015’te düzenledigi “Çözüme Dogru” konferansinin sunumlari ile “Çözüme Dogru: Olasiliklar, Imkânlar ve Sorunlar Üzerine” adli rapor, güncellenmis halleri ve kapsamli bir kronoloji ile birlikte yer aliyor. Siyasetçi, akademisyen ve hukukçularca yapilan sunumlar Çözüm Süreci’nin yani sira, Gezi’den yeni anayasa çalismalarina dek Türkiye’nin genel demokratiklesme sürecine de isik tutacak nitelikte. Çalismanin düsünce dagarcigimiza “insani güvenlik, siddetsizlige geçis, geçis dönemi adaleti, hakikat hakki, cezasizligin önlenmesi” gibi yasamsal kavramlar katmasi, baris çalismalarinin kültürel açidan zenginlestirici yönünü de gösteriyor.
Su andaki gidisat “çözüme dogru” görünmese de, iktidarini ne pahasina olursa olsun sürdürmek isteyenlerin oyununa teslim olmamak için, sair Nese Yasin’in tabiriyle “baris açimizi” korumak zorundayiz. Bu kitabi çatismasizligin yani sira hak ve özgürlükleri de içeren, kalici bir barisa katkida bulunma umuduyla yayimliyoruz.
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Kağıt Cinsi
Kitap Kağıdı
Baskı Sayısı
1. Baskı
Basım Yılı
2015
Sayfa Sayısı
368
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9786053160199
Ortalama Değerlendirme »