Bu klasik önemdeki çalismada, “Modern Türkiye“nin karakteristik olgularindan biri olan “gecekondu“nun olusum süreci, belki de en çarpici bir biçimde yasandigi yerde, Ankara örneginde inceleniyor. Çarpici; çünkü baskent Ankara, Cumhuriyet’in kurulusundan itibaren ’numunelik’ olmak üzere planlanmis bir kent. Kitapta, siyasal-ekonomik ortamdaki ve kentsel yasantidaki dönüsümlerin ve toplumsal farklilasmalarin, mekâna nasil yansidigina dair çok boyutlu bir bakis açisi sunuluyor.
Son derece ayrintili bir bakis bu: Yasal düzenlemelerin, insaat ve kooperatif örgütlenmesinin, belediyecilik pratiginin gelisimi; semt ’karakterlerinin’ degisimi; gecekondularin marjinallikten yerlesiklesmesine giden yol ve bütün bu meselelerin o dönemlerde nasil algilandigi, nasil tartisildigi mercek altina aliniyor.
Tansi Senyapili’nin 1986 yilinda Sedat Simavi Sosyal Bilimler Ödülü’nü alan çalismasinin gelistirilmis biçimi olan bu kitap, Türkiye’de kent ve gecekondu arastirmalari literatürünün temel eserlerinden biridir.
(Tanitim Bülteninden)
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Baskı Sayısı
Basım Yılı
2004
Sayfa Sayısı
372
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9789750502972
Ortalama Değerlendirme »