Edebiyat dalında Nobel Ödülü’nü kazanan ilk Afrikalı olan Wole Soyinka, Nijeryalı yazar, şair ve oyun yazarıdır. Siyasi tiranlığa karşı gözü kara direnişinden ötürü hapse atılmış, ölümle tehdit edilmiş ve zaman zaman sürgünde yaşamak zorunda kalmıştır.
Elinizdeki yeni ve muhteşem eserinde Soyinka bizlere Afrika’nın kültürü, dini, tarihi, hayal gücü ve kimliği hakkında geniş kapsamlı bir araştırma sunuyor. Afrika’nın en değerli niteliklerini -hümanizmini, kendi varoluşunun niteliği ve değerini, hem somut hem soyut (manevi) anlamda kendisini idare etme biçimlerini- keşfederken kıta tarihinin başka kıtaların tarihleriyle nasıl iç içe geçtiğini anlamaya çalışıyor.
Afrika’nın dünyayla olan ilişkisine yönelik etkileyici ve önemli bir değerlendirme Hem uzmanlara yönelik açıklamaların yanı sıra her türden insana hitap edecek bir kitap. Bu eserde, yetenekli bir yazarın, incelikli kavrayış ve örneklemelerle süslü, dikkate şayan fikirlerine ve insanoğlunun özgürlük ve barışa yönelik manevi arzusunun coşkulu savunmasına tanıklık edeceksiniz.
- Publishers Weekly -
Afrika kıtasının, dünyanın manevi hastalıklarını tedavi etme gücüne ilişkin alışılmadık ve umut verici bir kitap.
- Kirkus Reviews -
[Afrika’da] büyük adaletsizlikler yaşanmaya devam ediyor, ancak kıta, bu adaletsizliklerin son derece farkında olan Soyinka gibi gözüpek ve vicdanlı erkek ve kadınlara sahip olduğu için şanslı.
- Adam Hochschild, New York Times Book Review -
Nijerya ve dolayısıyla da Afrika’nın mustarip olduğu paradoks ve çelişkilere ışık tutmaya çalışan, gerçekçi bir çalışma.
- George Ayittey, Wall Street Journal -
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Merve Yalçın
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Baskı Sayısı
1. Baskı
Basım Yılı
2018
Sayfa Sayısı
0
Kapak Türü
Karton Kapak
-
ISBN
9786056864513
Ortalama Değerlendirme »