Öyküleriyle, romanlarıyla, kaleme aldığı film senaryolarıyla topluma ayna tutan güçlü bir yazardır Orhan Kemal. Toplumsal yapıdaki çelişkileri işleyen eserleriyle ülke gerçeklerine yönelmiş sorumlu bir aydın olarak toplumcu gerçekçi edebiyat anlayışının da en önemli temsilcilerindendir. Tarım toplumu, sanayileşmeye geçiş, çalışma koşulları, kent-köylü çatışması gibi pek çok konu onun edebiyatının merkezinde yer alır.
Yalın bir dille insana dair gerçekliği, yaşam kavgasını, toplumsal sorunları, bireyin kuşatılmışlığını, büyük kent karmaşası içerisindeki tedirginliğini aydınlık ve umut dolu kendine özgü anlatımıyla dile getirir. Her şeye rağmen insana olan inancını ve sevgisini diri tutan bir yazardır. Anlattıkları kadar nasıl anlattığının da bilincinde olan bir yazar olarak öykülerinin, tiyatro oyunlarının ve romanlarının yazınımızda ayrıcalıklı bir yeri vardır.
Adana’dan İstanbul’a Büyük Dönüşümün Yazarı Orhan Kemal kitabı, bu büyük yazarın romanlarını sosyolojik açıdan inceliyor. Orhan Kemal’in romancılığını Türk modernleşmesi sürecinde ele alıyor ve döneme ilişkin edebi değerlendirmesini ortaya koyuyor. B. Sadık Albayrak, Bu kitabıyla Orhan Kemal’in ve eserlerinin Türkiye’nin edebiyat ve kültür haritasındaki yerini anlamak için kapsamlı, derin bir bir okumaya kapı aralıyor.
Yayınevi
Yazar
Çevirmen
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Baskı Sayısı
1. Baskı
Basım Yılı
2021
Sayfa Sayısı
336
Kapak Türü
Ciltli
-
ISBN
9786257288941
Ortalama Değerlendirme »